2017. június 18 – június 28.

Részt vehetek-e?

Ezen a Vipassana meditációs elvonuláson, szerettel várunk mind kezdő mind már tapasztalattal rendelkezőket, vallási hovatartozásra való tekintet nélkül. Alsó korhatár a 16. betöltött életév. Jóllehet a Vipassana egy buddhista módszer, a résztvevőknek nem kell buddhistának lenniük és nem kell rendelkezzenek semmilyen háttérismerettel a budhizmusról (mint ahogy az érkezők nagyobb többségének nincs ilyen jellegű ismerete) a technika sikeres elsajátításához.

Javasoljuk a teljes tanfolyam elvégzését, de ha valakinek nincs ideje, akkor lehetőség van rövidebb ideig is résztvenni (minimálisan 4 nap ajánlott).

A 2 hetes alaptanfolymot már elvégzőknek lehetősége van a 10 napos elvonuláshoz. Számukra az elvonulás első napja rugalmasan választható.

A résztvevők száma 12-ra korlátozott, mivel az oktató mindenkivel egyénileg foglalkozik.

Tanfolyam

Minden résztvevő a tanfolyam kezdetekor részletes bevezetőt kap a gyakorlatokhoz.

A tanfolyami körülmények és szabályok elősegítik hogy az egyén figyelmének nagyobb részét önmaga felé fordíthassa. A résztvevők napi 6 órát alszanak, reggeli 6:30-kor, ebéd 11:30-kor. A fennmaradó időben gyakorlás (járó + ülő meditáció) rövid szünetekkel. A tanfolyam ideje alatt társakkal való kommunikáció nem engedélyezett. A nap folyamán mindenkinek lehetősége van egy beszélgetésre az oktatókkal, akik szükség esetén a nap 24 órájában rendelkezésre állnak.

A részvevők követik a hagyományos nyolc buddhista erkölcsi szabályt, melyek segítenek távol tartani zavaró körülményeket az elvonuláson. A nyolc szabály: Tartózkodás- öléstől, lopástól, szexuális aktivitástól, hazudozástól, alkohol és drog fogyasztástól, ebéd utáni evéstől, szórakozástól (olvasás, írás, éneklés, zene, telefon, internet stb.) és kozmetikai szerek használatától, luxustól.

A reggelire és ebédre felszolgált élelem vegetáriánus, (este joghut, gyümölcs lé). Víz, tea, kávé a nap folyamán bármikor fogyasztható.

A résztvevők szükség esetén a családtagok által elérhetőek.

Helyszín

xxx

Szükséges hozni

 • Laza, kényelmes ruházat fehér/világos színben (ha lehetséges), ami takarja a térdeket és vállakat;
 • meleg zokni;
 • papucs;
 • tisztálkodási eszközök(fogkrém, tusfürdő, törülköző stb.) – a létesíménynek saját szennyvíz elvezetése van, így csak bio-lebomló termékek használata engedélyezett;
 • ébresztő óra, időzítő (visszafelé számláló, ha van);
 • opció: saját kedvelt tea, kávé, párna, párna huzat;
 • tanfolyami díj (levonva az előleg) készpénzben, vagy előre küldve banki átutalással;
 • készpénz adományokra az oktatónak a tanfolyam végén; banki átutalás is lehetséges;
 • gyógyszerek, amiket szedsz vagy szükséged van.

Hogyan lehet jelentkezni

Ha esetleg még kérdésed lenne mielőtt döntenél a jelentkezésről, nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot. A regisztrációs folyamat nagyon egyszerű:

 1. Jelezd felénk a résztvételi szándékodat.
 2. Mi visszajelzést küldünk a helyfoglalásról.
 3. Előleg befizetése a megadott számlaszámra.
 4. Visszaigazolást küldünk az előleg beérkezéséről és megkérünk a regisztrációs lap kitöltésére.